Новини и статии

Най-добрите естествени източници на витамин D

Публикувано в: Хранене и диети 15 April 2011

hranibogatinavitamind

Специалистите твърдят, че всеки човек трябва да приема всекидневно по една капсула витамин D, за да се предотврати развитието на слепота и други заболявания. Повечето запаси от полезния витамин се набавят от слънчевата светлина, но природата си има и алтернативи. Предлагаме ви кратък списък с най-добрите естествени източници на витамина.

Сьомга
360 единици (в стандартна порция)

Скумрия
345 единици

Риба тон
200 единици

Сардини
250 единици

Мляко
98 единици

Маргарин
60 единици

Зърнени закуски (корнфлейкс, мюсли и др.)
40 единици

Яйца
20 единици (на брой)

Телешки черен дроб
15 единици

Швейцарско сирене
12 единици

Данните са съгласувани с препоръките на Американската агенция за храните и лекарствата. Препоръчителната доза от витамин D за възрастни е 400 единици дневно.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.25083 seconds