Новини и статии

От 1 декември може да се смени личният лекар

Публикувано в: Здравни новини 30 November 2009

doctors

Всеки здравноосигурен може да смени личния си лекар от 1 до 31 декември, като се регистрира при нов, напомня Националната здравноосигурителна каса. Такава пререгистрация се извършва два пъти годишно - през юни и декември. При избора на нов общопрактикуващ лекар не се изисква уведомяване на досегашния. Отписването на пациенти от листата на даден лекар се извършва по служебен път от Районната здравноосигурителна каса.

Пациентът, който иска да смени своя личен лекар, трябва да закупи регистрационна форма за постоянен избор. Попълненият формуляр, здравноосигурителната книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус се представят на предпочетения нов медик. Ако все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на лекар.

За улеснение на гражданите, в РЗОК са изложени списъци с имената, адресите, телефонните номера и специалностите на лекарите, сключили договор със здравната каса. Хората, които пребивават в друго населено място за период от един до пет месеца, трябва да направят временен избор на общопрактикуващ лекар.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17288 seconds