Новини и статии

Плодове и зеленчуци, но какви?

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 27 April 2010

500072_1

Американски експерти твърдят, че консумацията на плодове и зеленчуци е по-полезна, когато се открият правилните видове, съобщава Би Би Си.

Според тях замяната на морковите със сладки картофи или на портокалите с папая може да предизвика положителна промяна. Храни като малини, зеле или кресон, са богати на съставки, които предпазват от различни заболявания.

Специалистите обаче твърдят, че най-популярните варианти на растителните продукти (спанак, моркови, ягоди, портокали) не винаги са най-богатите на полезни съставки. Сладките картофи съдържат два пъти повече бета каротин от морковите, папаята е по-полезна от портокалите, а къдравото зеле съдържа 3 пъти повече лутеин от спанака. Малините са по-добрият избор от ягодите, а кресонът е много по-богат на здравословни съставки от хряна в горчицата.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11431 seconds