Новини и статии

По 100 лв. за дежурство ще получават лекарите от спешните кабинети

Публикувано в: Здравни новини 21 January 2010

emma420x0

По 100 лв. ще получават лекарите за 12-часово дежурство в спешните кабинети, които се създават към филиалите на спешна помощ. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев. Той поясни, че се предвижда към всички филиали да бъдат разкрити спешни кабинети, като дейността им ще започне на 1 февруари. В тях могат да работят както лекари от извънболничната помощ, така и медици от болничната помощ, а също и от спешната помощ в извънработно време.

Здравният министър съобщи още, че за изграждане на спешни кабинети към филиалите за спешна помощ в страната ще се отпуснат целеви средства. Кабинетите ще функционират 24 часа в денонощието. По този начин ще се гарантира непрекъснат достъп до медицинска помощ в районите, където болниците няма да сключат договори за работа със здравната каса.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

3 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Няма да съм екзактен, защото не работя в спешен кабинет или бърза помощ, но доколкото знам е между 500-600 лева за месец.

А колко е месечната заплата на работещите в СПЕШНА ПОМОЩ???

Докато не го видя, няма да го повярвам!

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13147 seconds