Новини и статии

Портокаловата кожа е универсален враг

Публикувано в: Красота и естетика 26 May 2010

celulitis1

Според изследванията целулит трупат не само жените с наднормено тегло, но и стройните дами. Вълшебна рецепта за обелването на портокаловата кожа обаче няма.

Ако похапвате мазни храни на крак и не ставате от компютъра, не се учудвайте защо няма да ви е комфортно в летните месеци. За да скриете целулита, е задължителна диета - наблегнете на картофи, зеле, ориз, жито, гъби, авокадо и банани. Избягвайте солта, тъй като тя вкарва вода под целулита и става още по-зле. Забравете за захарните изкушения и пържолите, намалете газираните напитки и алкохола. Пийте поне два литра вода на ден, а кафето трябва да е без захар. Много полезни за кожата са соковете от цитрусови плодове, ябълка, моркови и краставици.

Диетата обаче не е достатъчна, тъй като ще стопите килограми, но няма да изгладите портокаловата кожа. Движението е задължително - плуване, фитнес, бягане, ходене, каране на велосипед. Раздвижвайте се на всеки половин час, дори и в работно време. В банята редувайте студен и топъл душ, тъй като ще стимулирате кръвообращението, а така кожата се стяга.

Стотици са козметичните продукти против целулит, но и най-шумно рекламираният няма да го премахне, а просто ще го направи по-невидим. В козметичните салони може да избирате между антицелулитни масажи, йонизиращи процедури, стимулиране на мускулите с ток, ултразвуково въздействие, мезотерапия, компреси с водорасли, тангенторни бани, лимфодренажен масаж, пневматични ботуши, охлаждащ лосион.

Обикновено във всички козметични студиа и спортни центрове се предлагат антицелулитни терапии и почти навсякъде са в пакет от минимум 10 посещения. Антицелулитните процедури може да се комбинират по определен график. Най-добре е масажите и терапиите с електростимулатор да се правят през ден.

Целутронът е уред с нискочестотен ток, който кара мускулът да се съкращава, имитирайки бягане или гимнастика. Едночасова терапия с целутрон се равнява на 15-20 км бягане и затова специалистите препоръчват тогава да избягвате фитнес залата. Ръчните масажи са малко по-болезнени, но добрите студиа не позволяват клиентът да търпи дискомфорт. Вакуумният масаж е стягаща процедура с апарат - извършва се механично третиране на капсулата, в която се намира твърдата мазнина.

Масажите с водорасли и с кал също са много ефективни и се правят по определена схема. Лечебната кал активира циркулацията в засегнатата тъкан и действа загряващо.

Преди започването на каквато и да било терапия специалистите трябва да  установят вида на целулита, да се отбележи точното местоположение и да се отстранят причините за неговото появяване. Най-добре е да се предпазите от появата на портокалова кожа, тъй като не е възможно пълното й премахване. Целулит може да се получи от заседнал начин на живот, лоши хранителни навици, тясно облекло, неправилна стойка.

Няма да се отървете само с процедури в козметичното студио месец преди лятото. Необходими са постоянни грижи за здравето, спорт и балансирана диета.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Никой не обича да има подобна портокалова кожа.Особено при нас жените ако има дори и леки наченки вече изпадаме в големи депресии.Благодаря ви за статията и се надявам да ни информирате ако има някакво нови технологии и какви са техните ползи.Щеше да бъде чудесно ако можеше само да щракнем с пръсти и да се отървем от тази кожа.Важно е да има редовни процедури напълно сте прави,тогава вече кожата като по списанията ще е реалност и при нас.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14564 seconds