Новини и статии

Против бръчки най-много помага козметиката с витамин E

Публикувано в: Красота и естетика 14 August 2009

Крем за лице

Козметиката против бръчки действа върху дермата, в която се намират колагенът и еластичните влакна. Стимулира фибробластите (клетките, които ги произвеждат) и се бори със свободните радикали.

Каква козметика против бръчки да изберем?

Жените с изразителни лица може да установят как още на младини около устата, край очите и на челото им се появяват тънки бръчки. Това се дължи на мимиките, които правим съзнателно или несъзнателно през целия ден. С напредване на възрастта колагенът и еластичните влакна в кожата започват да се възпроизвеждат по-бавно, намалява секрецията на кожна мазнина, както и количеството на мукополизахаридите, които са отговорни за овлажняването на кожните клетки. Изтъняват и слоевете подкожни мазнини и мускули. Този естествен процес може да бъде ускорен от прекомерно излагане на слънце, стрес, лошо хранене, пушене и пиене, дълго боледуване или хормонални промени. Резултатът е: преждевременно стареене и поява на бръчки. Добре овлажняваната и подхранвана кожа се запазва млада по-дълго време. Но все пак е препоръчително да се използва козметика против бръчки, за да се предотврати ранната им поява или за да се ограничи вдълбаването им. Козметиката против бръчки използва най-често витамин E, който е силен антиоксидант. Другите и активни съставки са витамините, основните мастни киселини, ензимните продукти и хидратиращите полимери. Основният проблем на козметичните продукти против бръчки е, че трудно проникват през външния слой на кожата. Затова в тях се добавят липозоми (синтетични мазнини), които осигуряват по-дълбоко и по-пълноценно проникване.

Как да намерите подмладяващата козметика?

Този тип козметика включва основни съставки като екстракти от рибонуклеинова киселина и дезоксирибонуклеинова киселина, витамини А, С и Е, естествени овлажнители, алое вера, колаген, женшен и вещества, възпрепятстващи действието на ултравиолетовите лъчи. Различните козметични продукти съдържат също мелатонин, дея комплекс (стероиден хормон) с добавка на липозоми за максимален антистареещ ефект. Хидратиращ дневен и нощен крем ще пазят кожата ви свежа и ще забавят задълбочаването на бръчиците. Храненето също е изключително важно - намалете вредните храни и напитки до минимум - цигарите, алкохола, сладките неща, и наблегнете на плодовете и зеленчуците, пълни с прекрасни за кожата и здравето ви антиоксиданти.

Добре овлажняваната и подхранвана кожа се запазва млада по-дълго време. Масажът не може да премахне бръчките, но ако е добре направен, раздвижва кръвообращението и заздравява тъканите. Най-подходящото време за него е вечерта. С лек масаж на лицето веднъж седмично, можете да подобрите микроциркулацията на кожата и да поддържате свеж вид. При суха, понякога чак болезнено чувствителна кожа се препоръчва да се хидратира сутрин и вечер.

Днес козметичните фирми предлагат изобилие от продукти за овлажняване на кожата. Ето защо, ако вашата изнемогва от жажда, побързайте да утолите тази нейна крещяща потребност. Още повече, че сухата кожа остарява по-бързо от мазната. И още нещо: активните елементи на кремовете срещу бръчки действат по-ефикасно върху нормално влажна кожа.

Овлажнявйте кожата си поне през вечер

Да, защото през нощта кожата се възстановява най-активно. Тогава се регенерират нови клетки. Точно затова в периода между 23,00 ч и 4,00 ч дехидратирането и е най-интензивно.

Хидратиращите кремове активират задържането на вода и стимулират производството на липиди (мазнини) в кожните клетки, което ускорява естествения процес на хидратиране.

Вие сте вече във възрастта на зрелостта. И кожата ви се нуждае от по-специално внимание. Вече не произвежда така активно колаген. А наближаващите хормонални промени не вещаят нищо добро. Какво да правите? Реагирайте въпреки всичко! А в това отношение ще ви помогнат подходящите козметични продукти. Почиствайте лицето си с гелове, чиято формула е специално създадена за чувствителна кожа.

Не забравяйте и пилинга. Правете го по два-три пъти седмично. Всеки ден в продължение на няколко месеца използвайте средствата с лифтинг-ефект, които правят кожата по-еластична. После и давайте кратка почивка от един месец и подновявайте процедурата.

Третиране на бръчките

Когато установите, че кожата ви губи свежестта си и незабелязано са се появили още няколко бръчки, действайте веднага. Ако сте навършили 40 години, кожата ви вече променя своя тип. Няма толкова замърсявания, но е изложена на обезводняване и лесно се съсухря. Бръчките по нея се вдълбават. Активните грижи за поддържане на свежа кожа трябва да започнат веднага щом навършите 30 години.

Как да се грижите за лицето с?

Сутрин използвайте мек лосион с активни обогатяващи съставки. Изсушете лицето и нанесете специалния крем покрай очите. Освен специалните кремове против бръчки има и стягащи кремове, които прикриват сините сенки, смаляват торбичките под очите и изглаждат чертите на лицето. Те обаче не могат да предпазят от атмосферната агресия кожата покрай очите, която е много мека и уязвима. Най-добре е да употребявате комбинирания продукт гел-крем, който позволява на активните съставки да проникнат дълбоко в кожата и поддържа мекотата на епидермиса.

Нанесете по цялото лице крем, обогатен с колаген, витамини А и Е, протеини или други биологични продукти (можете да изберете и подобна емулсия, ако лицето ви не реагира на крем). Нанасяйте с леки масажни движения. После се гримирайте както обикновено, за предпочитане с подхранващ фон-дьо-тен.

Вечер почиствайте лицето с крем или тоалетно мляко за разгримиране. Изтрийте след това с лосион. После се намажете със специална пяна за дезинкрустация (махане на люспи и корички), за да предотвратите наслояването на мъртви клетки. Нанасяйте я с повърхностен масаж. Понякога се изплаква лесно с вода.

След това изтрийте лицето отново с лосион и го изсушете. Нанесете специалния крем покрай очите (за предпочитане гел-крем, защото от някои кремове клепачите се подуват през нощта). След това с леки потупвания нанесете специален хидратантен серум против бръчки или подхранващ гел. Намажете се с нощния си крем, но първо изчакайте да попие гелът или серумът. Макар и сложна, тази вечерна процедура е много ефикасна. Ако не можете да правите всичко всяка вечер, редувайте - например пяната за дезинкрустация в сряда и събота, а подхранващият гел или серум в четвъртък и неделя.

Как трябва да се пъддържате, за да нямате бръчки?

Веднъж седмично правете ексфолиация, за да подобрите кръвообращението и да стимулирате междуклетъчната обмяна на вещества. Редовното използване на пяна за дезинкрустация не отменя нуждата от ексфолиантите. Нека вашата козметичка ви посъветва как да третирате областта покрай очите. Запомнете как точно прави ексфолиацията, защото у дома трябва да я правите по същия начин. После изтрийте лицето с лосион, изсушете го и нанесете ампула с биологични екстракти - или с масаж, ако е мазна, или като маска, ако попива бързо. След като я оставите да подейства според указанията, избършете леко със салфетка, за да може остатъкът да попива и през нощта.
Тази процедура е най-добре да се прави вечер - клетъчното делене е най-активно през нощта и козметичният продукт ще се усвои по-добре от кожата.

Правете често маски. Можете да ги държите на лицето, докато сте във ваната, ако не стоите там повече от 15 минути.

Полезни съвети

Когато купувате козметика, се съветвайте с продавачите. Пробвайте мострите, но не злоупотребявайте, защото разнообразието унищожава ефекта от редовната употреба на един и същи продукт и може да предизвика алергия. Допълвайте домашното третиране с посещения в козметичния салон.

Слагайте редовно регенериращи маски - ако загубите ритъма, кожата ще реагира на липсата им.
Не сменяйте често марката на козметиката си. Нека козметичката ви наблюдава състоянието на кожата ви. При поява на дерматози се посъветвайте с кожен лекар.

Внимавайте с вредните слънчеви лъчи, защото стареещата кожа става чувствителна спрямо тях. Използвайте защитна козметика.

Източник: Блиц

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Има и друга алтернатива !!!
http://instantlift.bg/

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10150 seconds