Новини и статии

Приятната външност не винаги е знак за добро здраве

Публикувано в: Любопитно 12 May 2010

brokenmirror008

Лъскавата коса, бронзовият тен и добре оформеното тяло не са гаранция за здраве, предупреждават експерти. Перфектният външен вид не винаги означава добро здравословно състояние.

Британско изследване, обхванало 2500 доброволци, показва, че понякога зад хубавата външност остават скрити някои рискови фактори, които се пренебрегват - тютюнопушенето, кръвното налягане, нивата на холестерола и др.

Участниците получили две снимки - на мъж с бледа кожа, няколко килограма в повече и обикновени дрехи, и на привлекателна слаба жена със загар. След това е трябвало да определят кой от двамата е по-здрав. 62% от доброволците смятали, че видимо жената е с по-добро здраве, но направените медицински прегледи на хората от снимките установили обратното.

Лъскавата коса и свежият тен се постигат с козметични продукти, но не показват истинското състояние на организма, поясняват специалистите.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.06071 seconds