Новини и статии

Прочистете отровите от организма

Публикувано в: Здравни новини, Превенция и хигиена 3 June 2011

morkoviibrokoli

Много храни допринасят за киселинното съдържание в организма. Употребата на висококиселинни храни може да доведe до негативна реакция на бъбреците, черния дроб и кожата и да причини заболявания. За да се поддържа pH баланс в организма, диетата трябва да е премерена. Това означава по-добро храносмилане, хубава кожа и по-добро здраве.

Освен от стреса високата киселинност в организма се причинява от червено и пилешко месо, яйца, леща, ориз и бял хляб. Специалистите препоръчват висококиселинните храни да се уравновесяват с алкални. Това е много важно, защото:

 • Нивото на pH контролира и влияе на всички функции на организма. Ниското pH ниво затруднява мозъка да получава енергия от кръвните клетки.
 • Висококиселинните храни водят до преждевременно остаряване на клетките, до загуба на коса и лошо състояние на кожата.
  Тези храни изтощават организма и причиняват постоянно чувство на умора.
 • Изходът е едновременно с киселинните храни да се консумират храни с богато алкално съдържание – главно зеленчуци и плодове, за да се балансират киселинните нива.
 • Много полезни за това са зелените зеленчуци, репичките, морковите, карфиолът, цвеклото, броколито, патладжаните, както и пресните плодове -  банани, ябълки, грозде, пъпеши, цитрусови и горски плодове. Например яжте пилешкото месо заедно с броколи и зелена салата и ще постигнете баланса.
 • Силно се препоръчва да се започне денят с чаша сок от цитрусов плод. Тези плодове са киселинни, но имат алкален ефект върху организма.
 • Около 75% от храната, която поемаме, трябва да е алкална. Това е важно за доброто храносмилане и за общото здраве.
  Алкалните храни активизират мозъка, както и целия организъм, и той става по-неподатлив към главоболие, настинки и болести.
 • Високоалкалната диета забавя стареенето и се препоръчва за свежа и млада кожа.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.01313 seconds