Новини и статии

Спортът запазва паметта

Публикувано в: Психично здраве, Фитнес и тонус 8 July 2010

womenstretching
Всяка физическа активност съхранява женския мозък и го предпазва от умствени проблеми. До този извод са стигнали канадски невролози, които направили проучване сред 9000 представителки на нежния пол.

Оказало се, че умереният спорт намалява вероятността от старческо слабоумие в преклонна възраст. Според учените особено важно е физическото натоварване при децата, защото това ще помогне за нормалната работа на мозъка след години. Изследователите доказали още, че при жените, които са започнали да спортуват на 30 или 50 години, също е намалял рискът от когнитивна дисфункция, тоест отслабването на възможността да се запаметяват нови знания.

Учените уверяват, че всяка физическа дейност оказва положително влияние върху мисловните процеси и пластичността на мозъка. Освен това предпазва от хипертония, затлъстяване и диабет.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.00581 seconds