Новини и статии

Свински грип в Пловдив

Публикувано в: Здравни новини 28 June 2009

В Пловдив е регистриран първия случай на болен от свински грип. 14-годишният Александър, който е първият в Пловдив заразен с вируса на свински грип се е върнал от Детройт, щата Мичигън за лятната ваканция при свои роднини, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

На 26 юни, 2 дни след като е пристигнал в Пловдив тийнейджърът се е оплакал, че не се чувства добре. След консултации на общопрактикуващия му лекар с колеги е приет в инфекциозна клиника. Изследван е за свински грип, заради страната от която пристига. Заразеното момче е бил с ограничени контакти - 3-ма души, са общували с него. Веднага и те са поставени под наблюдение, съобщи доктор Ели Кунчева - началник отдел "Противоепидимичен контрол" към РИОКОЗ Пловдив. Курсът на лечение с Тамифлу на Александър завършва в сряда, специалистите са категорични, че той е излекуван и може да бъде изписан от клиниката, каза прфесор Марияна Стойчева, ръководител на Инфекциозна болница. Лекарите съветват да се запази спокойствие, тъй като няма основание за паника сред пловдивчани. Взети са всички мерки за ограничаване на заразата.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15895 seconds