Новини и статии

Висока успеваемост при ин витро процедурите в Плевен

Публикувано в: Здравни новини 26 November 2009

Оплождане ин витро

Успеваемостта при ин витро процедурите, извършени в Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина" в Плевен, е 44,23%. Това съобщи управителят доц. Емилияна Конова. Тя обясни добрите резултати с това, че в центъра не се правят само процедури. В него има нужната апаратура и специалисти, които търсят причината за стерилитет при мъжа и жената и след това назначават неодходимото лечение.

От началото на годината в центъра са преминали 156 жени с репродуктивни проблеми,  при 157 за цялата 2008 г. Специализирана помощ са търсили най-много семейства от Плевен, София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Козлодуй. От началото на годината до края на октомври са родили 32 жени, подложили се на изкуствено забременяване в клиничния институт. Родени са общо 48 деца.

Здравното заведение в областния град има сключен договор с Фонда за асистирана репродукция. Жените, които са избрали плевенския център и са кандидатстват за финансиране по програмата на фонда към 23 ноември, са 355. При 52 жени вече е започнала и ин витро процедура.

Подаването на документи към фонда продължава.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Iskame da imame bliznaci

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15966 seconds