Новини и статии

Витамин А за по-здрава кожа

Публикувано в: Хранене и диети, Красота и естетика 9 September 2009

Морковите са богати на витамин A

Ако не знаете какво общо имат морковите, зелето и млякото, тогава не сте пробвали естествените методи за лечение на чувствителна кожа.

Витамин А, който се съдържа в някои растения и храни, прави чудеса за развалената и суха кожа. Освен това проблемите със зрението изчезват след лечение с витамин А, получен от храните, тъй като организмът го обработва много по-добре. Витамин А действа като антиоксидант, който неутрализира вредните за кожата елементи, помагайки за намаляването на възпаленията и инфекциите. Диетата с храни, богати на този витамин, осигурява 2/3 от необходимата дневна дажба на организма. Именно затова специалистите препоръчват диета, богата на такива хранителни вещества, вместо лечение с медикаменти. Каротинът, оранжевият пигмент, съдържащ се в пресните зеленчуци, морковите, млякото и маслото, се преработва от черния дроб във витамин А. Той допринася за подобряване на зрението, увеличава съпротивителните сили на организма срещу инфекции на дихателните пътища и е важен фактор за поддържането на здравето на кожата, косата и зъбите. Освен това стимуира активността на имунната система и предотвратява появата на кафяви петна, признак за старост. Ако първите признаци за остаряване са налице, лекувайте се естествено чрез диета с храни и сокове, богати на витамин А. На нито една трапеза не трябва да липсват морковите. Опитайте салатите със зеле или спанак, както и броколи.

Специалистите препоръчват по едно плодово кисело мляко през деня и няколко праскови или кайсии вечерно време. Пъпешите може да бъдат вкусен десерт, но и здравословен за кожата ви. Заменете ябълковия сок с доматен и следвайте тази диета в продължение на два месеца. Ще наблюдавате как кожата си става по-гладка, опъната и готова да се справи с първите признаци на остаряването. Морковите лекуват ефективно акнето, сухата кожа и тази, лишена от еластичност. Можете да си приготвите и освежителна маска за лице, която да ползвате веднъж седмично, а кожата ви ще възвърне блясъка си за по-малко от месец.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20589 seconds