Новини и статии

Затлъстяването води до рак на гърдата

Публикувано в: Здравни новини 26 March 2010

fat_woman_on_bike-2

До 1/3 от случаите на рак на гърдата могат да бъдат избегнати, ако жените се ограничават с нездравословната храна и се упражняват повече, твърдят изследователи.

Повече от 14 000 жени годишно нямаше да развият болестта, ако са спазвали добър хранителен и тренировъчен режим в по-ранна възраст. Съвременният начин на живот, съпроводен с редовната употреба на алкохол, липсата на движение и увеличаване на излишните килограми подхранват риска от развитие на рак на гърдата. Данните сочат, че във Великобритания всяка година се откриват 45 000 нови случаи на болестта. Учените твърдят, че от 25 до 30% от случаите могат да бъдат избегнати, ако жените са по-натоварени физически. Проблемът е сериозен, тъй като една на всеки 5 британки страда от затлъстяване. Рискът от фатален край е почти двоен за пълните, отколкото при онези с нормално тегло. Доказателствата са убедителни и показват още, че пиенето на алкохол също вреди на тялото и увеличава риска от рак на гърдата.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20834 seconds