Новини и статии

Богата на протеини диета предпазва от счупване на кости

Публикувано в: Хранене и диети 5 May 2010

getty_rm_photo_of_high_protein_foods

Възрастните хора, които ядат повече протеини е по-малко вероятно да страдат от фрактури, според ново проучване на учени от Бостън, които изследвали 946 пенсионери.

Консумирането на месо, яйца, риба или сирене подпомага за изграждането на силна мускулатура на краката, което намалява шансовете за навяхвания при падане. Новите изследвания показват, че протеините са тясно свързани с плътността и силата на костите. Експертите препоръчват на възрастните да приемат минимум по 46 грама протеини дневно, а при мъжете здравословната доза може да достигне 56 грама. Източници на протеини са риба, яйца, мляко, сирене и кисело мляко, от растенията - зърнени храни, ядки, семена и зеленчуци. В допълнение редовните упражнения правят мускулите по-силни, а костите по-здрави, а това намалява рисковете при възрастни от счупване или изкълчване.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19970 seconds