Новини и статии

Черният чай, здравословна алтернатива на кафето

Публикувано в: Фитнес и тонус 2 October 2009

blacktea

Черният чай е много ароматен. Пие се с мляко и захар, а в този случай може да замени сутрешното кафе, защото съдържа кофеин и има енергийно въздействие.

Черният чай не е просто алтернатива на кафето, а здравословен негов заместник. Високото съдържание на кофеин стимулира мозъчната дейност, но не влияе по никакъв начин на сърдечносъдовата дейност. Установено е, че редовната употреба на черен чай може да бъде благоприятна за пациентите, които страдат от рак. Чрез силното си въздействие, той премахва бактериите от устната кухина и действа като щит срещу кожни инфекции и дихателни заболявания. Черният чай е много полезен за устната хигиена, тъй като употребата му предотвратява възпалението на венците. Но най-важното предимство за замяната на кафето с черния чай, е, че той не влияе на сърдечната дейност, а има тонизиращ ефект. Редовната употреба нормализира стойностите на холестерола. Тъй като има много лечебни свойства, черният чай влиза в списъка на различни кремове и козметични мазила. Той има антиоксидантни свойства и се смята за една от тайните на подмладяването. Някои диетолози препоръчват черния чай в диети за отслабване, а може да се окаже полезен и при пациентите с артрит. Напитката помага и за уравновесяване на хормоналните секрети, като по този начин черният чай може да се превърне в лекарство срещу стреса.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добавки и чай....те са наистина полезни, но ако са качествени...в нашата страна се внася второто качество....такава е търговската практика.....и не се зблуждавайте по опаковката тя е една и съща.....както в повечето случаи опаковката е с по голяма себествойност от продукта.....

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02251 seconds