Новини и статии

Да се сгреем бързо

Публикувано в: Любопитно 26 January 2010

hoar_frost_crab_apples500

Зимата закъсня много, но пък не остави много време за адаптация - градусите главоломно спаднаха и вече дни наред се въртят около минус 10 - минус 20 градуса. Почти сигурно е, че и след недълъг престой навън, ще се приберете премръзнали.

Най-бързият начин за сгряване е топлият, но не горещ чай с лимон. Най-добре - зелен чай с мед и лимон. Много добър ефект има чаша топло мляко с мед.

Ако усещате неразположение или разтрисане - вземете подсилваща доза витамини, а горещия душ съчетайте с автомасаж за още по-активно раздвижване на кръвта. Ако това не е възможно в момента - отличен ефект ще има и гореща баня за краката.

Въпреки широко разпространеното мнение, използването на алкохол за загряване не е препоръчително. Особено ако сте на улицата при силен мраз.

Наистина, първите 50 грама от силно питие нормализират кръвообращението, разширяват кръвоносните съдове и създават усещане за прилив на топлина. Точно това съдоразширяващо действие на алкохола обаче може да е много опасно, ако продължите „загряването", защото едновременно се активизира и отделянето на топлина. Така, вместо загряване, настъпва преохлаждане на тялото.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19890 seconds