Новини и статии

Гаргара със зелен чай срещу грипни вируси

Публикувано в: Превенция и хигиена 1 December 2010

zelenchay

Може ли гаргарата със зелен чай да предпазва от грип? Той съдържа съставки, наречени катехини, за които е доказано, че могат да предотвратяват инфекции.

Японско изследване в университета в Шизуока показва, че хора, които си правили гаргара със зелен чай три пъти дневно в продължение на три месеца, са били по-малко застрашени да се заразят с грип в сравнение с останалите. По-големите клинични проучвания вече са в ход и включват повече от 600 тийнейджъри. Младите хора са избрани, тъй като грипът се разпространява бързо и лесно сред учениците.

Изследователите все още трябва да установят как точно действат катехините, но се смята, че имат общ антивирусен ефект. Гаргарата се смята за по-ефективен начин за справяне с вирусите, тъй като те са изложени по-дълго на въздействието на течността.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10416 seconds