Новини и статии

Генетичен тест за съвместимост между партньори

Публикувано в: Любопитно 18 November 2009

съвместимост между партньори

Няколко компании за генетични изследвания твърдят, че могат да открият перфектните партньори чрез ДНК тестове, като изтъкват предимствата на биологичната съвместимост, съобщи Асошиейтед прес. Според учените по-доброто биологично сходство осигурява по-добър секс, по-малко изневери, по-трайна любов и вероятно по-здрави деца.

Швейцарска компания, която работи с фирми и сайтове за запознанства, вече е направила тестове на повече от 1000 души. Много двойки са си направили тестовете от любопитство. Идеята е, че хората изпитват влечение към тези, чиито гени на имунната система се различават от техните.

Гените HLA, които са отговорни за разпознаването и маркирането на чужди клетки, като вируси, също определят и миризмата като "отпечатък" на тялото. За повечето хора привлекателна е миризмата на притежателите на различни гени HLA от техните. Според някои учени миризмата е много по-важна от всичко (от физическите или социалните фактори), но други специалисти определат теорията като "нелепа", защото привличането е твърде сложно, за да се определя от няколко гена.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14797 seconds