Новини и статии

Как да запазим резултатите след диета

Публикувано в: Хранене и диети 29 November 2010

zahrankasleddieta

Да свалиш килограми никак не е лесно. Истинските трудности обаче започват, когато трябва да поддържаш постигнатото тегло.

На този проблем изследователи от Копенхаген посветиха мащабно изследване с участието на повече от 900 възрастни и 800 деца от осем европейски страни. Специалистите установиха какви продукти трябва да се употребяват, за да не отидат напразно усилията на хората да отслабнат.

Оказва се, че менюто им трябва да се състои от храни, съдържащи повече протеини, и които имат нисък гликемичен индекс - показател, определящ съдържанието на глюкоза в кръвта. Сред тези продукти са постното месо и обезмаслените млечни продукти.

Белият хляб и белият ориз за пореден път изпаднаха в немилост. При нисък гликемичен индекс въглехидратите по-бавно се преработват в глюкоза и чувството за наситеност е по-пълно и дълготрайно.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията

Индекс на телеснaта маса

см
кг.
год.
Регистрация на лекар

Вие сте лекар?

Създайте подробен профил и представете вашата практика.

Page generation time: 0.12343 seconds