![](/public/images/front/icon_news_page.gif)
Камуфлаж - черният бял хляб
![cherenhlyab1](/public/upload/images/news/_20131010_r6Qu/cherenhlyab1_thumb_2.jpg)
Все повече хора приемат, че консумацията на бял хляб е вредна за здравето по ред причини, и затова избират алтернативата - черен хляб.
Известно е, че бялото брашно увеличава риска от затлъстяване, диабет, висок холестерол и др., но сега се оказва, че "кафявото" брашно всъщност е бяло, което е оцветено по химически път.
Когато купувате хляб, имайте предвид, че тъмният цвят не винаги означава здравословно. Внимателно четете етикетите или най-добре приготвяйте пълнозърнест хляб у дома. Така ще сте сигурни, че ядете нещо полезно.
Източник: Health.bg
Вижте още
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.