![](/public/images/front/icon_news_page.gif)
Морската храна подобрява настроението на бременните
![Морски дарове](/public/upload/images/news/_20090731_a8tYw/seafood-cocktail_thumb_2.jpg)
Британско проучване показва, че консумирането на морски продукти, богати на Омега-3 мастни киселини, може да подобрява настроението на депресираните жени по време на бременността, съобщи Ройтерс.
Учени от университета в Бристол са установили, че намаленият прием на Омега-3 от морски храни увеличава риска от депресивни симптоми при бременните. Изследването, публикувано в Epidemiology journal, е обхванало 9960 бъдещи майки. Тези, които са изключили рибата от менюто си, са били 50% по-застрашени от депресия през 32-та седмица от бременността.
На бъдещите майки се препоръчва да избягват някои видове морска храна заради съдържанието на живак, но пълното ограничаване води до депресивни състояния, които застрашават жената и бебето, допълват учените.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Социалната изолация влошава рака
- Кърменето влияе положително на здравето и на фигурата
- Морските дарове – разнообразие в лятното меню
- 8 антистрес храни
- Бъдещите майки трябва да ядат повече риба заради мозъка на бебето
- Нужна е промяна в хранителния модел при децата
- Колата повишава диабетния риск при бременните
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.