Морската храна подобрява настроението на бременните
Британско проучване показва, че консумирането на морски продукти, богати на Омега-3 мастни киселини, може да подобрява настроението на депресираните жени по време на бременността, съобщи Ройтерс.
Учени от университета в Бристол са установили, че намаленият прием на Омега-3 от морски храни увеличава риска от депресивни симптоми при бременните. Изследването, публикувано в Epidemiology journal, е обхванало 9960 бъдещи майки. Тези, които са изключили рибата от менюто си, са били 50% по-застрашени от депресия през 32-та седмица от бременността.
На бъдещите майки се препоръчва да избягват някои видове морска храна заради съдържанието на живак, но пълното ограничаване води до депресивни състояния, които застрашават жената и бебето, допълват учените.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Интернет повишава риска от депресия?
- Депресията удвоява риска от наднормено тегло
- Морските дарове – разнообразие в лятното меню
- Рибеното масло е ключът към дълъг живот
- Бъдещите майки трябва да ядат повече риба заради мозъка на бебето
- Бременните трябва да избягват риба тон
- Доматите помагат при зачеване
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.