Новини и статии

Настинката не обича упражненията

Публикувано в: Превенция и хигиена 3 November 2010

yogainstructionandtraining

Най-добрият начин да се предотврати настинка през зимата е да се спортува редовно, твърдят учени. Те са открили, че хората, които се упражняват най-малко пет дни в седмицата и се чувстват във форма, намаляват риска от настинка почти наполовина (43-46 на сто). Редовните физически упражнения намаляват още и сериозността на симптомите, сочи проучването, публикувано в British Journal of Sports Medicine.

Американските изследователи от университета в Северна Каролина основават заключенията си на 1000 души на възраст до 85 години, чието респираторно здраве е било проследено през есенно-зимния период. Според авторите спортуването предизвика временно увеличение на клетките на имунната система, които циркулират в организма. Въпреки че тези нива спадат обратно в рамките на няколко часа, всяка серия упражнения може да подобри имунитета срещу различни патогени.

Проучването също така подкрепя предишни данни, че яденето на много плодове и липсата на стрес намаляват честотата на простудните заболявания.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

определено си трябват упражнения, но е добре да се взема и нещо превантивно против настинка и други подобни. аз ползвам капки на растителна основа Умкалор, съвсем безвредни, като алтернатива на антибиотиците. Усилват имунната защита на организма, особено са ефективни при първи симпотми.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14727 seconds