Новини и статии

Сокът от червено цвекло повишава издръжливостта

Публикувано в: Хранене и диети, Фитнес и тонус 7 August 2009

Червено цвекло

Британски учени са установили, че консумацията на сок от червено цвекло удължава издръжливостта при спорт с до 16%, съобщи Би Би Си.

Проучването, публикувано в Journal of Applied Physiology, показва, че зеленчукът съдържа нитрат, който намалява употребата на кислород от организма, и така упражненията стават по-малко уморителни. Не е ясен механизмът, по който цвеклото въздейства на кислородното изгаряне, но специалистите смятат, че откритието ще представлява интерес за професионалните спортисти, за хората с респираторни проблеми и др. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09919 seconds