Новини и статии

Тест потвърждава заразяването с H1N1 само за минути

Публикувано в: Здравни новини 7 October 2009

inpe0478

Немската компания QIAGEN е разработила ефикасен и бърз тест за потвърждаване на заразяването с новия грипен щам A (H1N1). Той е проектиран за използване от правителствата и здравните институции, като част от усилията за контрол на пандемията по света.

Новият комплект за тестване е високо чувствителен в откриването както на пандемичния вирус, така и на другите щамове на инфлуенцата от тип А и В. Тестът (Artus Influenza/H1 RG/ LC RT-PCR) дава много точни резултати в рамките на 40 минути. Много от настоящите варианти за тестване могат да отнемат до няколко часа, за да дадат резултати, а при бързите тестове е установено, че имат ниска чувствителност при откриването на вируса. Тестът на немската компания е наличен за продажба у нас, като първите 10 поръчки ще бъдат на преференциални цени (с 10% отстъпка).

Повече информация можете да откриете на сайта на производителя: www.qiagen.com

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.08928 seconds