Новини и статии

Ябълки срещу рак на дебелото черво

Публикувано в: Здравни новини 11 January 2010

red_apples

Една ябълка на ден понижава с една трета риска от развитието на рак на дебелото черво, а две са напълно достатъчни да намалят опасността от злокачественото заболяване почти наполовина. Това твърдят учени от Ягелонския университет в Краков.

Те провели проучване сред 592 пациенти на болнично лечение, страдащи от рак на дебелото черво, които трябвало да отговарят на въпроси, свързани с начина има на хранене и на живот. След това резултатите били сравнени с тези на 700 здрави доброволци.

Оказало се, че ябълките имат мощно антиканцерогенно действие дори и за хората, в менюто на които не присъстват други плодове или зеленчуци. При предишни проучвания беше доказано, че редовната консумация на тези плодове предпазва от редица заболявания като инфаркт, инсулт, рак на гърдата и удължава живота.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17507 seconds