Новини и статии

Защо трябва да ядете качествен хляб

Публикувано в: Хранене и диети 2 July 2012

cherenhlyab1

Хлябът съдържа въглехидрати. Те са макро хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да поддържа регулирането на захарта в норма. Около 45 на сто от препоръчителните дневни калории трябва да идват от добри въглехидрати. Консумацията на филия пълнозърнест хляб дневно - най-малко 11.6 г въглехидрати, е полезно за организма.

В хляба има и фибри. В зависимост от пола и възрастта, тялото се нуждае от 22 до 34 грама фибри дневно и консумацията им може да помогне за подобряване на нивата на холестерола. Една филийка пълнозърнест хляб съдържа 1.9 грама фибри. В същото време една филийка пълнозърнест хляб съдържа само около 50 калории. Когато избирате хлебни изделия, заложете на нискокалоричните и полезни варианти – многозърнести, ръжени и т.н..

На въпроса „Пълнее ли се от хляб?” може да отговорим с „да”, но само ако прекалявате с тестените изделия и избирате калоричните видове – с бяло брашно.

Придържайте се към пълнозърнестите хлябове и може да се наслаждавате на 2-4 филийки на ден, в зависимост от индивидуалните нужди от въглехидрати и калории.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11594 seconds