Новини и статии

Антитела спират вътрешни кръвоизливи

Публикувано в: Здравни новини 26 October 2009

erythrocytes

Американски учени са открили антитела, които могат да намалят значително серозно вътрешно кървене вследствие на травма от куршум или катастрофа, съобщи Би Би Си. Проучването, публикувано в Nature Medicine, показва, че протеинът хистон  е причина за повечето увреждания. Изследователите са открили антитела, които могат да блокират действието на протеина.

При лабораторни тестове е установено, че мишките със сепсис имат в кръвта си високи нива на хистони. Резултатите са същите и при хора. Експерименталното прилагане на антителата е показало положителен ефект при животни - токсичното въздействие на протеина е спряно и увредените клетки са се възстановили. Специалистите смятат, че контролът върху вътрешните наранявания може да спре вторичните травматични състояния, които следват всяка по-сериозна травма.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.06870 seconds