Новини и статии

Българчетата са щастливи, но самотни

7 June 2009

Най-тъжни са финландчетата, шведчетата и естончетата.

Финландчетата, шведчетата и естончетата са най-тъжните деца в целия ЕС. Това показва последното изследване в областта на психичното здраве. То е направено от Галъп по поръчка на Европейската комисия. В него са участвали над 12 000 родители от всички 27 страни членки.

Най-лошо е здравословното състояние на децата в балтийските републики като Естония, Литва и Латвия, сочат данните от анкетите. Най-добре се чувстват младежите в Кипър, Ирландия, Гърция. Българските родители пък смятат, че децата им са щастливи, но самотни. По-голям риск за здравето на младежите има в големите градове, показва още изследването. Техните родители по-често ги намират тъжни, унили и самотни, отколкото майките и татковците в малките градчета и селцата. Психиката на момичетата също така е по-уязвима от тази на момчетата. В училище обаче ролите се разменят и дамите се чувстват по на място. Годините също оказват влияние върху настроението и психическото състояние на младежите. След десетата им година проблемите и грижите при децата се увеличават, смятат родителите им. Смяната на настроението те си обясняват с повишените социални и училищни ангажименти.

Източник: Standart News

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13413 seconds