Новини и статии

Бебетата задължително трябва да спят по гръб

Публикувано в: Здравни новини 15 December 2009

bebe

Американски педиатри от Националния институт за детско здраве и човешко развитие „Юнис Кенеди Шрайвър" се позоваха на обобщени данни за последните 15 години в твърдението, че за да се ограничи рискът от синдрома на внезапната смърт при бебетата, те трябва да спят задължително по гръб.

Този синдром е водещата причина за смъртността при кърмачетата  до една година. Експертите съобщават, че откакто през 1994 год. са започнали консултативните програми сред родителите, случаите на починали от синдрома на внезапната смърт бебета са намалели с над 50%.

Педиатрите твърдят , че правилото бебето да се слага по гръб и на твърд матрак, дори при краткотраен дневен сън, не трябва да се пренебрегва.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

А, ако детето постоянно връща храна? И има опасност да се задави и удави? То е достатъчно малко, за да не се сети да извърти встрани главичка, за да изтече съдържанието, върнато от стомахчето. Затова винаги ми е било странно твърдението, че малките бебета задължително трябва да спят по гръб...

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12175 seconds