Новини и статии

Измервания на кръвната захар във Варна

Публикувано в: Здравни новини 8 November 2010

kravnazahar2

Варненци ще могат да измерят безплатно кръвната си захар в рамките на третата поредна кампания „Диабет", организирана от Студентския съвет на Медицинския университет, Асоциацията на студентите по медицина в България и Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ „Св. Марина" - Варна.

Мобилни центрове, където ще се измерва кръвната захар, ще се раздават материали и ще се отговаря на въпроси на гражданите, ще има от 8:00 до 12:00 часа на 15 ноември 2010 г. на три места във Варна: в двора на Медицински университет, в градска болница „Св. Климентина" и в УМБАЛ „Св. Марина".

На 10 и 11 ноември 2010 г. от 7:00 часа в офиса на Студентски съвет в общежитие бл. 3 на Медицинския университет (ул. Брегалница) ще се проведе обучение за измерване на кръвната захар на студенти по медицина и дентална медицина.

Кампанията ще приключи на 16 ноември 2010 г. в 18:30 часа с лекция в Медицинския университет - Варна, която ще изнесе доц. Кирил Христозов, ръководител на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към Университетска болница „Св. Марина".

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.22055 seconds