Новини и статии

Бира с нетрадиционен вкус...

Публикувано в: Любопитно 24 February 2011

lime_beer

Всички знаем от какво се прави бирата и какъв е вкусът й. Ръководени от творчески пориви обаче, някои пивовари вече създават толкова оригинални видове, че започваш да се съмняваш дали това не е проява на чувство за хумор.

Бира или пай от лайм

В арсенала на мичиганската компания Short's съществува „кървава бира” (Bloody Beer) с добавка от домати, но най-атрактивна си остава бирата с вкус на пай от лайм.

Бира от пица

Това пиво не само има вкус на пица, а и в процеса на производство се добавя истинска „Маргарита”. Вкусовият букет на Pizza Beer се допълва от босилек, риган и чесън.

Бира с вкус на банани и орехи

Името „Banana Beer” не лъже – британски пивовари използват огромни количества банани, за да придадат на бирата особен плодов аромат. Към него се добавя и вкусът на орехи, който според познавачите повече би подхождал на прочутото тъмно пиво.

Солена бира

За приготвянето на древния немски вид Gose пивоварите от Портланд използват млечна киселина и сол. В резултат се получава леко кисела и солена бира, която много добре освежава.

Бира с шоколад и водорасли

Williams Brothers варят шоколадова бира с пресни водорасли - Kelpie Seaweed Ale.

Бира с чили

Във Флорида варят екзотична, ароматна и... зашеметяваща бира. Неповторимият вкус на напитката се получава от комбинацията между перуански какаови зърна, два вида чили, мадагаскарска ванилия и канела.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11985 seconds