Новини и статии

Червеното вино предпазва от мозъчен инсулт

Публикувано в: Превенция и хигиена 23 April 2010

redwine_997536c

Червеното вино предпазва мозъка от инсулт, твърдят учени, пише британският таблоид "Дейли Мейл".

Освен вече известните чудотворни лекове на червеното вино като удължаване на живота и свеждане до минимум на вредните ефекти от нездравословното хранене, учените откриха, че червеното вино може да предпази мозъка ви от инсулт.

Учените от училището по медицина в Балтимор решили да открият как виното влияе на мозъка и за тази цел направили редица анализи върху опитни мишки. Резултатите показали, че мишките, които предварително изяли люспи от червено грозде, имали по-малки увреждания на мозъка, в сравнение с "трезвите" гризачи. Специалистите твърдят, че малините, боровинките и фъстъците имат същия защитен ефект върху мозъка. Въпреки това експертите предупреждават, че алкохолът помага при един вид инсулт, но в същото време може да повиши риска от друг, за това препоръчват умерената му консумация.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.23569 seconds