Новини и статии

Форум за новостите в гръдната, сърдечната и съдовата хирургия

Публикувано в: Здравни новини 25 September 2009

mh

III Национален конгрес по гръдна, сърдечна и съдова хирургия ще се състои в периода 1 -3 октомври, съобщиха организаторите.  Събитието ще се проведе в хотел Мелиа гранд ермитаж на Златни пясъци, бална зала.

Основни теми в научната програма на конгреса са видеоасистирана гръдна хирургия (бял дроб и плевра, хранопровод, медиастинум); реконструктивна хирургия на гръдната стена и млечната жлеза; вродени сърдечни малформации (при деца и възрастни); клапна хирургия; хирургично лечение на ИБС и нейните усложнения; хирургично лечение на ритъмно-проводните нарушения на сърцето; хирургично лечение на поражението на клоновете на аортната дъга; артериални реконструкции в аорто-феморалния сегмент и др.

Събитието се организира от Българската асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия, чийто президент е проф. Генчо Начев - изпълнителен директор на УМБАЛ "Света Екатерина". На събитието ще присъства и известният кардиохирург - проф. Герардус Бенинк - Кьолнски университет, Германия. Конгресът е съпътстван от фирмени симпозиуми на интернационалните компании - Medtronic, Covidien, Sorin, St. Jude Medical, Edwards, както и от изложба на български фирми специализирани в областта.

Официално откриване ще бъде на 2 октомври, 8.30 часа, Бална зала - хотел Мелиа Гранд Ермитаж. 

Източник: Информационнна агенция "Фокус"

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11246 seconds