Новини и статии

Хлябът полезен за здравословното тегло на децата?

Публикувано в: Хранене и диети 24 March 2010

bread2

Децата, които ядат повече хляб имат по-малко проблеми с наднорменото тегло в сравнение с тези, които се лишават от него, но въпреки това страдат от затлъстяване.

Проучването,проведено в Испания, включвало 504 ученици на възраст между 8 и 13 години. За да анализират ефектите на хляба в дневното меню, учените разделили децата на групи, според тяхната ежедневна консумация на хляб. След това анализирали въздействието му върху децата, които ядели по 3 пъти повече хляб на ден. Така експертите установили, че тези, които ядат повече хляб имат по-нисък индекс на телесна маса в сравнение с останалите. Хлябът е важна част от начина им на хранене, тъй като дава енергия и подобрява сърдечно-съдовата дейност, твърдят експерти. Резултатите показват, че 18,6% от децата имали "неадекватен" начин на хранене, 31,7% от тях се хранели "приемливо", което обаче не означава "напълно балансирано" и 50,3% били изложени на риск хранителни проблеми.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19353 seconds