Новини и статии

Бебетата реагират на музикалния ритъм

Публикувано в: Любопитно 19 March 2010

dancingbaby2131530781

Британски и финландски учени твърдят, че бебетата реагират на ритъма и темпото на музиката, като ги намират за по-привлекателни от говора, съобщава Science Daily.

Изследването, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, е проведено с деца на възраст между 5 месеца и 2 години и доказва, че бебетата са предразположени да се движат ритмично в отговор на дадена мелодия. Според учените децата реагират предимно на ритъма, а не толкова на самата мелодия.

Бебетата  били оставени да слушат различни  звуци - класическа музика, ритмични удари и говор. Техните спонтанни движения били записани с помощта на видео и на 3D технология, за да бъдат сравнявани. Изследователите използвали професионални танцьори да анализират до каква степен движенията на бебетата отговарят на музиката.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12831 seconds