Новини и статии

Жените оптимистки живеят по-дълго

Публикувано в: Психично здраве, Любопитно 11 August 2009

Жените оптимистки живеят по-дълго

Жените оптимистки е по-малко вероятно да се разболеят от сърдечно заболяване и да починат, показва американско проучване.

По-ранно проучване на холандски учени установи, че оптимизмът намалява опасността от сърдечно заболяване при мъжете. Изследването на американските учени, в което участвали близо 100 000 жени и е било публикувано във в. "Circulation", показва, че песимистките имат по-високо кръвно налягане и холестерол. Оптимистичните жени са изложени на 9% по-малка опасност да развият сърдечно заболяване и на 14% по-малък риск да починат от каквото и да било заболяване по време на 8-годишния период на наблюдение. За сравнение скептичните жени, които имат враждебни мисли за другите или като цяло не се доверяват на останалите, са изложени на 16% по-голяма вероятност да умрат в същия период. Учените установили още, че оптимистичните жени правят повече физически упражнения и са по-стройни от песимистичните.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11225 seconds