Новини и статии

Жените са по-чувствителни към ухапвания от насекоми

Публикувано в: Любопитно 30 July 2010

komar

Жените са по-склонни да се оплакват при ухапване от насекоми, тъй като кожата им е по-чувствителна, твърдят специалисти.

Британско проучване, публикувано в British Medical Council's Public Health, показва, че някои хора привличат повече кръвопиещите насекоми заради генетични фактори и, че жените имат по-силна реакция към ухапванията от мъжете. По-едрите жени са по-привлекателни за насекомите, защото отделят повече топлина, влага и химикали. Високите мъже пък също са в „менюто" на буболечките, тъй като е по-вероятно да пресекат въздушните им пространства. Повечето насекоми летят на височина от около 2 метра от земята.

Учените са изследвали над 300 души и са установили, че някои са хапани повече от други. 14% пък изобщо не страдат от този проблем. Според експертите това се дължи на генетична предразположеност към производство на вещества в кожата, които отблъскват жужащите инсекти.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Аз мисля, че хората, които консумерат повече червен лук и особено чесън, са предпазени повече от ухапванията на комари и друге насекоми, поради концентрацията им в кръвта и потта. Освен това чесънът и лукът са основа на цялата ни гама от природни защити срещу много болести, да не кажа и антибиотици, както е доказано от дълбока древност.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17286 seconds