Новини и статии

По-малко калории - по-дълъг живот

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 14 July 2009

womanvegetables

Двайсет годишно изследване на американски учени от университета Уискинсън върху маймуни показа, че приемането на по-малко калории има по-дълъг живот и по-малко болести. По всяка вероятност това важи и за хората.

Маймуните, които имали строг хранителен режим и са поемали с една трета по-малко калории по време на изследването са били три пъти по-малко изложени на болести свързани със стареенето като сърдечни и ракови заболявания и диабет, от онези които консумирали каквото искат. Проучването потвърдило онова което вече е доказано с червеите, мухите и гризачите - консумирането на по-малко калории забавя процеса на стареене. Проучването показало още, че в групата маймуни, която се хранела с каквото иска, преживели са 50%, докато онази която е била с хранителен режим, преживели са 80%. Освен това при маймуните с рестриктивно хранене е имало и по-малко сърдечни заболявания и рак, докато диабетът въобще не е регистриран. При тях е забелязан също така и по-голям обем в определени части на мозъка.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02303 seconds