Кафявият ориз намалява риска от диабет
Хората, които ядат кафяв ориз или други пълнозърнести храни, имат по-нисък риск от диабет в сравнение с тези, които предпочитат белия, съобщава Ройтерс. Американско проучване, обхванало около 200 000 души, наблюдавани в продължение на 22 години, показва, че хората, консумиращи бял ориз, са по-застрашени от диабет тип 2.
Специалистите препоръчват да се заменят рафинираните въглехидрати с пълнозърнести продукти, за да се подобри контролът на теглото и кръвната захар. Рискът от заболяването може да се намали с до 36%.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Японски учени изолираха белтъка, причиняващ диабет
- Как да запазим енергията си, без да посягаме към сладкото
- Спирането на цигарите засилва риска от диабет втори тип
- 10 въглехидрата, които топят мазнини
- Любими храни на сърцето
- Плодове и зеленчуци - здравословна алтернатива на солариумите
- Нарът намалява риска от рак на гърдата
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.