
Кафявият ориз намалява риска от диабет

Хората, които ядат кафяв ориз или други пълнозърнести храни, имат по-нисък риск от диабет в сравнение с тези, които предпочитат белия, съобщава Ройтерс. Американско проучване, обхванало около 200 000 души, наблюдавани в продължение на 22 години, показва, че хората, консумиращи бял ориз, са по-застрашени от диабет тип 2.
Специалистите препоръчват да се заменят рафинираните въглехидрати с пълнозърнести продукти, за да се подобри контролът на теглото и кръвната захар. Рискът от заболяването може да се намали с до 36%.
Източник: Health.bg
Вижте още
- “Заседнал начин на живот” не винаги означава липса на спорт
- Истини за захарта
- Спирането на цигарите засилва риска от диабет втори тип
- 10 въглехидрата, които топят мазнини
- Шоколадът предпазва от видимите следи на остаряването
- ДНК тест ще може да определя подходящата диета
- Белият хляб удвоява риска от сърдечни заболявания
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.