Новини и статии

Как да се справим с коликите?

Публикувано в: Бременност и майчинство 14 March 2011

logo

Коликите са често срещано оплакване при бебетата и възникват при почти половината от тях в първите месеци след раждането. Те засягат, както децата на адаптирана храна, така и тези, които са кърмени.

Ключово значение в профилактиката на бебешките колики имат правилната позиция по време и след хранене на детето. Преди всяко хранене слагайте детето да легне по корем - така ще позволите на газовете да излязат. Когато бебето е на адаптирана храна, трябва да изберем твърд биберон с малки дупчици - това ще предотврати лакомото поглъщане на храната и няма да позволи на въздуха да навлезе в червата и така да засили коликите.

Препоръчва се промяна на диетата на кърмачката, като се избягват трудносмилаеми храни, люти подправки, газирани напитки, захарни изделия (напр. шоколад), яйца, цитрусови плодове и краве мляко. Важно за вашето дете е да се определи правилен дневен режим с постоянни часове за къпане и почивка, ограничаване на количеството външни дразнители, например посещения на гости и намаляване на шума. Лошото настроение и нервността на майката също могат да причинят на детето тревожност и неправилно усвояване на храната.

Практиката на педиатри показва, че въпреки всички препоръки колики все пак се появяват често. Ето защо, за облекчаване на симптомите и за предотвратяване на ненужно страдание на детето, трябва да се използва профилактично Infacol.

Обикновено, на втория или на третия ден след започване на терапия с Infacol се наблюдава значително подобрение. Коликите напълно изчезват или протичат с много по-малка интензивност. Важно е да се знае, че Infacol не е обезболяващо средство и след еднократно прилагане на продукта по време на силна болка, предизвикана от коликите, той няма да подейства веднага.

Infacol е средство, готово за директна употреба, без да изисква специални приготовления. Активната съставка симетикон /Simethicone/ предизвиква свързване на малките мехурчета газ в по-големи в стомашно-чревния тракт и улеснява отделянето им чрез чревната перисталтика, като предотвратява прекомерното натрупване на газове в храносмилателната система. Той не съдържа оцветители и захар, не се абсорбира от храносмилателния тракт, а самата съставка симетикон се отделя напълно непроменена от организма. Infacol се предлага под формата на суспензия за прием през устата и единствен от продуктите на пазара се предлага със специален капкомер,  който позволява отмерване на точната доза, която трябва да бъде дадена на детето.

Infacol е водещ продукт сред средствата против бебешки колики във Великобритания. Предлага се в много европейски държави, а от 2009 г. е официално в аптечната мрежа в България.

Платена публикация

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12766 seconds