Новини и статии

Кърменето влияе положително на здравето и на фигурата

Публикувано в: Бременност и майчинство, Красота и естетика 11 March 2010

kurmene

Младите майки, които кърмят бебетата си, имат по-добра фигура в средна възраст от жените, които хранят децата си с изкуствено мляко. Изследователи предполагат, че кърменето интензивно намалява натрупването на мазнини в областта на талията, като ефектът се запазва дълго време.

Отдавна е известно, че естественото хранене на бебетата през първата година от живота им е мощен фактор за доброто им здравословно състояние и развитие.

Изследване на американски учени от Питсбърг обаче потвърди, че кърмейки, майките помагат и на собствения си организъм. В средна възраст обиколката на талията им се оказала с 6,6 см. по-малка в сравнение с жените, които никога не са кърмили. Този факт е важен не само от естетична гледна точка, а и от здравословна, защото при кърмещите жени е снижен и рискът от възникване на сърдечно-съдови заболявания.

Предишни проучвания доказаха, че тези жени по-рядко страдат от диабет тип 2, рак на гърдата, рак на яйчниците и донякъде са предпазени от следродилна депресия.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.21271 seconds