Новини и статии

Какво още не знаете за кориандъра?

Публикувано в: Любопитно 28 January 2011

koriandar

Обикновено използван в кулинарията, кориандърът има много ползи и за здравето. Известно е, че подпомага храносмилането, но всъщност има разнообразен спектър от положителни ефекти.

Добавянето на една или две супени лъжици сок от кориандър към прясна суроватка е идеално средство срещу гадене и дизентерия. Сухият кориандър лекува диария. Подправката също е полезна за жените, особено за тези, които страдат от тежък менструален цикъл. Шест грама семена от кориандър се сваряват в 500 мл. вода, след това се добавя захар и може да се консумира, докато е още топло.

Кориандърът носи облекчение на хората, които страдат от артрит, тъй като подправката има много противовъзпалителни свойства. Сварете семена от кориандър във вода и пийте отварата като чай. Известно е още, че кориандърът намалява кръвната захар като стимулира отделянето на инсулин. Наричат го „антидиабетно" растение. Подправката помага още на сърцето като намалява лошия и повишава добрия холестерол.

Тази билка е полезна и за кожата. Нейният сок, смесен с куркума на прах, може да помогне за лечение на пъпки и черни точки.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19511 seconds