Новини и статии

Лазерното лечение навлезе в стоматологията, защото е ефикасно и безболезнено

Публикувано в: Здравни новини 15 July 2009

Лазерно лечение в стоматологията с денталното здраве

Действително лазерът като метод на лечение се прилага все по-често в съвременната стоматология. Той оказва бактерицидно, биостимулиращо и кръвоспиращо действие. Затова се прилага при много манипулации. Ще започнем с това, че с помощта на лазера може да се открие кариес в най-ранен стадий.

Лазерният лъч различно се отразява на здравата и увредената от кариеса повърхност, затова толкова рано и бързо го открива. Щом лъчът открие кариозното огнище, апаратът подава звуков и светлинен сигнал.

Продължаваме със стерилизация на коренните каналчета при лечение на усложнени форми на кариес - пулпит и периодонтит. Обработването на канала по този начин предотвратява образуването на грануломи или кисти в околните кости.

Лазерът се използва успешно и за избелване на зъбите - то става много бързо, ефикасно и почти безболезнено.

С помощта на лазер може много успешно да се лекува пародонтит. Преди време лазерното лечение се свеждаше само до борба с патогенните микроорганизми и се прилагаше в последния етап от лечението.

Сега вече и почистването на зъбните отлагания може да се извършва с лазер. А това значително повишава ефикасността от процедурата.

По-удобно е всякакви хирургични процедури на лигавицата в устната кухина да се извършват с лазер. Така е по-малко травматично, безкръвно, безболезнено. А следоперационната рана зараства много по-бързо.

Източник: Блиц

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Някой може ли да препоръча кадърен специалист в София, който да предлага лазерно лечение?

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17159 seconds