Новини и статии

Марихуаната намалява мъжката плодовитост

Публикувано в: Сексуално здраве 8 February 2010

1249064382marijuanaleaf

Специалисти от университета в Калифорния установиха, че  изработваните от организма аналози на алкалоидите в марихуаната играят важна роля в механизма на активиране на движението на сперматозоидите. Те открили канали от типа Hv1, които осигуряват излизане на водородни йони от клетките, понижавайки по такъв начин киселинната среда вътре в сперматозоидите. Намаляването на киселинността на свой ред активизира движението им.

Веществото, активиращо отварянето на каналите Hv1, се намира в женските полови пътища и е във висока концентрация в непосредствена близост до яйцеклетката. Според учените с този механизъм се обяснява снижената оплодителна способност при мъжете, които употребяват марихуана. Алкалоидите на марихуаната преждевременно активират движението на сперматозоидите и половите клетки изразходват ресурсите си в течение на няколко часа.

Учените предполагат, че новите контрацептиви за мъже ще се разработват на основата на вещества, които блокират отварянето на каналите Hv1, предотвратявайки активирането на сперматозоида.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Ако имаше случай на мъж , който е загубил плодовитост и не е успял да направи дете поради употреба на канабис , то този случай щеще да се върти в медийте от години. Естествено , че ако ще правите деца не е зле да прекъснете всичко освен вода и храна поне година преди това !

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19738 seconds