Новини и статии

Микробите предотвратяват алергии

Публикувано в: Бременност и майчинство 8 December 2009

maika_i_bebe

Излагането на микроби по време на бременност предпазва децата от развитието на алергии в по-късните години от живота им, показва изследване на университета в Марбург, Германия, пише Еуропа прес.

Експериментът е направен с женски мишки. Изследователите са открили, че излагането на бактериите в околната среда предизвика лека възпалителна реакция при мишката, което предизвиква устойчивост към алергии в тяхното потомство. Постепенното увеличаване на алергиите през последните десетилетия, често се дължи на прекомерната хигиена на децата, чиито родители ги пазят прекалено чисти. Учените откриха теория, според която излагането на децата в околна среда с микроби помага за засилването на имунната система и по-късното предотвратяване на алергии. Остава да се изясни само дали защитата се отнася до широк набор от алергии, включително тези от храните.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11651 seconds