Новини и статии

Бременността увеличава риска от усложнения, свързани със свинския грип

Публикувано в: Бременност и майчинство, Здравни новини 29 July 2009

Бременност и свински грип

Бременните жени, заразени с вируса на свинския грип, са четири пъти по-податливи на сериозни заболявания, които изискват хоспитализация спрямо останалите хора, заразени с вируса, сочат данните от американско проучване, предаде АФП.

При бременните жени е повишен рискът от летален изход при наличието на свински или сезонен грип, но въпреки това само 15% от тях в САЩ следват съветите на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) да се ваксинират. Анализираните данни от проучването на CDC показват, че има 34 потвърдени случая на бременни жени, заразени с (A)H1N1 в САЩ между средата на април и средата на май. 11 от тях или 1/3 от общия брой са били приети в болница. Съединените щати са потвърдили общо 302 смъртни случая заради свински грип от началото на пандемията, което поставя страната на първо място в света по този показател.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12461 seconds