Новини и статии

Над половината от хората над 35 г. страдат от висок холестерол

Публикувано в: Здравни новини 8 January 2010

baconegg400x400

Повече от половината от хората над 35-годишна възраст имат висок холестерол, но много от тях не знаят, тъй като нямат никакви симптоми, предупреждават експерти, цитирани от испански медии.

Специалисти и кардиолози обясниха, че напълно възможно е човек да има висок холестерол без да го знае. Освен това, ако пуши или има наднормени тегло вероятността да се появи здравословен проблем се увеличава. Експертите са категорични, че превенцията е ключът към здравето. В тази връзка диетолозите подчертават ползите от здравословното хранене, което влияе до голяма степен на нивото на холестерола. За да се компенсират неудобствата след изминалите празници е добре да се върнем към балансиран хранителен режим, богат на плодове, зеленчуци и млечни продукти. Рибата, месото и ядките също поддържат здравословния начин на живот. Препоръчително е да се ограничаваме от храни с високо съдържание на мазнини и да се върнем към средиземноморската диета, която може да бъде "перфектен партньор" за добра форма. Специалистите подчертават важността от редовни физически упражнения в борбата с високия холестерол.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15502 seconds