Новини и статии

Нарът намалява риска от рак на гърдата

Публикувано в: Хранене и диети 6 January 2010

nar_10

Американски учени са установили, че вещества в екзотичния плод нар могат да възпрепятстват появата на рак на гърдата. Проучването, публикувано в Cancer Prevention Research, е проведено в лабораторни условия и показва, че елаготанинът блокира производството на естроген, който може да подпомага развитието на ракови клетки.

Все още е неясно какво количество от веществото ще бъде необходимо, за да се постигне положителен ефект при хора. Вероятно само консумацията на плода няма да бъде достатъчна, тъй като елаготанинът не се абсорбира добре в кръвта, допълват учените.

Откритието един ден може да доведе до разработването на лекарства срещу рак, но преди това са необходими още изследвания, които да докажат ефикасността и безопасността на сока от нар при лечението на злокачествени заболявания.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13218 seconds