Новини и статии

Сокът от нар изпарява работния стрес

Публикувано в: Хранене и диети 16 June 2011

nar1

Ако горещината е проникнала във всяка ваша клетка и работата изобщо не ви спори, то имате нужда да изпиете чаша сок от нар. Екзотичният плод може да намалява стреса в ежедневието и да повиши желанието за изпълнението на служебните задължения.

Учени са установили, че нарът намалява сърдечния ритъм и повишава ентусиазма на служителите, участвали в изследването. Те консумирали по 500 мл. сок дневно в продължение на две седмици. Резултатите показали, че доста голям процент от доброволците чувстват промяна след пиенето на сок от нар – изпитват вдъхновение, ентусиазъм, желание за работа. Освен срещу стрес, алената напитка влияе положително на кръвното налягане, мастните натрупвания, намалява риска от инфаркт, инсулт и бъбречни проблеми.

Ако днес се чувствате стресирани от всекидневните си задължения, изпийте чаша сок от нар и ще се почувствате по-добре, съветват учени от Единбург.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.22237 seconds