Новини и статии

Нов вид терапия "троянски кон" атакува рака

Публикувано в: Здравни новини 11 July 2009

Нов вид терапия за въздействие върху раковите клетки е разработена от австралийски учени от Университета в Сидни. Методът е получил името "троянски кон", предаде ИТАР-ТАСС.

Същността на метода се заключава в това, че т.нар. наноклетка, доставена с помощта на бактерия в раковия тумор, в началото го блокира, отделяйки го от останалите клетки в организма, а след това от изпратената клетка се отделят химиотерапевтични препарати. Според специалистите, този метод е по-съвършена разновидност на химиотерапията, но за сметка на използването на клетката той се осъществява по-точно, без да се атакуват здравите клетки на организма. Авторите на експеримента също така съобщават, че в случая с "троянския кон" те са постигнали 100% оцеляване на лабораторни мишки с тумори. Първите варианти на новия препарат са били разработени още през 2007 г. и оттогава те постоянно се усъвършенстват, достигайки впечатляващи резултати на въздействие върху смъртоносната болест.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15389 seconds